Lukijat

maanantai 5. kesäkuuta 2017

Etelän hedelmiä torikassissa



Kaupungissa vietetyn kesän yksi parhaista puolista on kauppatori värikkäine ja raikkaine antimineen. Muutoin niin harmaa ja ankea miljöö puhkeaa upeaan väriloistoon kesäkuukausien ajaksi, kun kauppiaat asettavat myyntiin mitä ihanimpia ja värikkäämpiä kukkia, hedelmiä sekä tuoreita kotimaisia yrttejä ja vihanneksia. Tori on varsinainen kesäparatiisi, jonka värikylläisyyttä silmät syövät ahnaasti. 

Tori sai toimia innoituksen lähteenä, kun lähdin miettimään kahta erilaista hedelmäaiheista kauppakassia. Ensin aloin leikitellä yksinkertaisilla, toisiinsa sointuvilla sanoilla ananas ja bananas, jotka lopulta päätin toteuttaa kirjomalla ja ompelemalla vaaleanruskealle lakanakankaalle. Työprosessi kulki tuttuun tapaan mallikuvien hahmottelusta valmiiden mallien piirtämiseen, leikkaamiseen ja ompelemiseen sekä yksityiskohtien kirjomiseen. Varsinainen juju piilee oikeastaan materiaaleissa: sekä ananas että banaanien kuoret ovat keltaista samettia, banaanin sisus paksua valkoista lakanakangasta ja osa ananaksen lehdistä kiiltävää tummanvihreää samettia. Citrus- ja lemon-kassissa vastaavasti ompelin sitruunan keltaisesta sametista, kokonaisen vesimelonin tumman kuvioinnin vihreästä. 

Joskus voisi olla ihan järkevää myös hieman laittaa ylös työhön käytettyä aikaa, mutta yleensä moinen juolahtaa mieleen vasta kun kaiken saa valmiiksi. Sanomattakin on silti selvää, että useampi päivä vierähti, ennen kuin kokonainen kassi ensimmäisestä mallipiirustuksesta viimeisiin sivusaumoihin asti oli valmis – etenkin kun lähes kaikki ompeleet valmistuivat käsityönä. Nyt kassit ovat jo löytäneet tiensä uusien omistajien luokse ja toivottavasti kohti kesäisiä toriretkiä. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti